Follow on FB

15. travnja 2010.

Kako zaraditi na blogu

Ako imate blog mozete zaraditi nesto novca dodajuci vasem blogu Google AdSense. Ovo je jednostavan nacin da zaradite i za par minuta mozete namjestiti vas blog da zaradjuje. Najtezi dio je odabir boje reklama koje prezentirate na blogu, ali i to vise nije toliko strasno jer AdSense automatski prilagodjava boju reklama sa bojom vaseg bloga.
Prvo sto trebate uraditi da bi vas blog zaradjivao je da dodate AdSense. AdSense je besplatna usluga koju pruza Google i radi na principu objavljivanja reklama na vasem blogu, jedina stvar koju trebate da postujete je ta da ne klikate Vi licno na reklame inace vas Google moze kazniti i ukinuti vas postojeci racun.

Kako bi zaradili na vasem blogu potrebno je da aktivirate AdSense, a to radite na nacin tako da se logujete na vas blogger i kliknete na opciju MONETIZE. Na monetize se pojavi opcija postavljanja vasih reklama, samo sa strane reklame, samo sa donje strane posta, ili sa strane i donje zajedno. Kliknete po vasem izboru.

Drugi laksi nacin jeste da se logujete na blogger i kliknete na opciju COSTUMIZE (LAYOUT). U tom djelu kliknete na dio gdje pise ADD A GADGET tu se nalazi dodatak ADSENSE, kliknete na znak PLUS ili ADD i aktivirali ste AdSense reklame.

Nakon toga na vama da premjestate reklame po mjestima bloga po vasem izboru. Na opciji LAYOUT mozete pomjerati AdSense reklame na mjesta gdje Vi mislite da su najvidljivije.

Nakom postavljanja AdSense reklama potrebno je oko 10-15 min da se one pojave na blogu.
Veoma jednostavan nacin da zaradite na vasem blogu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Slobodno Komentirajte