Follow on FB

3. ožujka 2014.

Kako otvoriti obrt u BiH

Danas nije teško otvoriti obrt, postupak je gotov u par koraka. Navest ćemo potrebnu dokumentaciju za otvaranje obrta u BiH, tačnije u Cazinu ali ovaj postupak vrijedi i za ostale gradove u FBiH.

Potrebno je otići u Općinu na šalter Službe za privredu i poljoprivredu, u Cazinu je šalter 7. Obrt se može otvoriti za bilo koju djelatnost, informatičku, knjigovodstvenu i slično i obrt može otvoriti lice koje ima stručno zvanje za djelatnost koju otvara. Kako možete otvoriti knjigovodstveni servis isto tako možete otvoriti i frizerski salon i bilo koju drugu radnju. Razlika je samo u poslovnom prostoru. Prednost imaju informatičari jer mogu djelatnost obavljati u stambenom prostoru u kojem žive a ostale djelatnosti zahtijevaju prilagođen prostor a više o tome pročitajte ispod u Izjavi o ispunjavanju minimalnih tehničkih uslova.

Ako želite otvoriti obrt ne morate ići u Općinu već samo preuzmite dokumente koje ćemo objaviti u ovom članku i ispunjene odnesite u Službu za privredu i poljoprivredu.

Potrebna su vam tri glavna dokumenta koja možete preuzeti ispod:
Troškovi otvaranja obrta iznose 200,00 KM. To su ukupni troškovi za pokretanje vašeg posla a ostali troškovi idu u sklopu organizacije za vaš budući obrt. Sretno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Slobodno Komentirajte