Follow on FB

22. travnja 2010.

Kako postati haker

kako postati haker
Kako bi postali haker potrebna je tehnicka adaptacija i stav da se rijesi problem i pruzi kooperacija softwerskom drustvu.
Prvo sto je potrebno jeste nauciti programirati. To je osnovno, kompleksno, hakersko umijece. Zatim nauciti poznavati vise programskih jezika kao sto su Java, Perl, Lisp... Na osnovu poznavanja ovih jezika vasa reputacija ce biti upitna. Ove jezike mozete nauciti uzimanjem kurseva ili citanjem knjiga i pruzit ce vam osnovne vjestine za citanje kodova a i pisanje kodova, a na internetu se mozete dopunjavati sa vise razlicitih besplatnih programa da prosirite svoje znanje.
Naucite Unix operativni sistem, to je operativni sistem napravljen od strane hakera. Pored Unixa tu je jos operativnih sistema kao sto su Windows i MacOS.
Kad se savladaju sistemi bit cete sposobni pisati kodove i stvarati programe, a i morat cete napisati jedan besplatni softwere i na taj nacin cete biti prihvaceni u hakersko drustvo. Pisanje i otklanjanje programa pruza hakeru reputaciju i unapredjenje hakerskih vjestina.
Morate biti konektovani sa drustvom hakera. Puno je razlicitih stvari, zadataka, koje cete morati uraditi kao npr. administriranje mailing lista i napredak tehnickih standarda. Pokazite posvecenost i drustvo ce vam uzvratiti postovanjem i divljenjem.
Razgovarajte sa sto vise hakera, dijelite tehnicke informacije i ideje.
Da bi bili haker morate biti posveceni, uporni, motivisani, inicijativni i samo-edukativni.
Preuzeto sa ehow.

Nema komentara:

Objavi komentar

Slobodno Komentirajte