Follow on FB

18. siječnja 2014.

9 načina kako povećati posjećenost bloga ili stranice

Ako želite povećati posjećenost na vašem blogu ili stranici, očigledno je da prvo trebate napisati kvalitetan sadržaj. Kvalitetan sadržaj je veoma bitan ali opet nije dovoljan. Kvalitetni sadržaji moraju se čitati ali kako privući posjete? Sad ćemo naučiti.
Kako povećati posjećenost bloga

Koje metode koriste stručnjaci da se povaća broj posjeta na blogu?

Skupili smo listu od 9 provjerenih načina kako povećati posjećenost.

  1. Dodajte link vaših najnovijih članaka u Twitter biografiju i tražite retweets. Koristite Twitter. Na ovaj način možete povećati broj posjeta tražeći od ostalih da retweet vaše članke. Ovaj metod se ne može koristiti ako svakodnevno pišete članke ali za one koji sedmično pišu jedan ili dva članka, primjenjiv je metod.
  2. Šaljite vaše članke u grupne email adrese vaših kontakata. Najidealnije bi bilo da na vašoj stranici ili blogu posjedujete opciju e-newsletter. Ova metoda je i danas jedna od najmoćnijih. Ukoliko se posjetiteljima sviđa vaše pisanje onda će se vjerovatno pretplatiti na vaš e-newsletter.
  3. Dodajte link vašeg bloga u vaš email potpis. Razmislite koliko dobivate mailova dnevno i na koliko ih odgovarate. Na ovaj način svaki put će onaj ko primi vaš mail biti upoznat da vi imate blog ili stranicu i oni koji budu zainteresirani će je posjetiti.
  4. Šaljite vaše članke bitnim ljudima, organizacijama koji bi bili zainteresirani da ih čitaju i prosljeđuju dalje. Možete napisati nešto slično " Objavio sam članak o specifikacijama iPhone 5 i mislio sam da bi vaše čitatelje moglo zanimati."
  5. Šaljite vaše članke bilo kojoj osobi ili organzaciji. Ako spomenete u svom članku određenu auto kuću, prodavnicu i slično, pošaljite im link. Moguće je da će ih zanimati i možda vaš članak promovišu dalje.
  6. Dijelite vaše objave na društvenim mrežama. Vine, Facebook, Twitter, Pinterest, Storify, Digg, Reddit ili Care2 su neke od mnogih prisutnih danas.
  7. Dijelite vaše objave na društvenim bookmark stranicama. Imate puno izbora za ovu opciju. Dobre stranice za ovu metodu su Delicious, Newsana, Ebaumsword, Technorati i još.
  8. Prijavite se na Google Autorship. Ova metoda vam omogućava da se vaš Google+ profil pojavljuje pored vaših članaka. Ukoliko vaš članak na blogu ili stranici se ne pojavi na pretraživaču veća vjerovatnoća je da će se pojaviti na pretraživaču pod vašim Google+ profilom. 
  9. Učinite vaš blog SEO prijateljskim. U naslove uljučite ključne riječi koje se pretražuju na Google, primjera: Kako se zaposliti i slično. Ponovite ključne riječi u vašem članku ali ne previše jer može izgledati kao spam. Matt Cutts koji radi za Google kaže da za rank vašeg bloga nije potrebno preko tri puta ponoviti ključnu riječ. Potrudite se da linkujete pouzdane izvore da dodate vjerodostojnost vašeg pisanja. Google i ostali pretraživači traže danas kvalitetne sadržaje.
Kao što vidite, porebno je rada da promovišete vaš blog. Dobra vijest je ta što danas ima mnogo više načina za promociju nego prije.

Ukoliko imate vi neke dodatne metode koje bi poboljšale bolji plasman stranice ili bloga slobodno komentirajte u sekciji ispod.

Nema komentara:

Objavi komentar

Slobodno Komentirajte